Brazilski kolektiv A Parede u Novoj Iskri

Inspiration // 30.09.2015.
Foto: Nova Iskra

 

U okviru eksperimentalnog dizajn kampa Bricolage Lab, u petak 2. oktobra u Novoj Iskri biće održano predavanje A Parede, brazilskog kolektiva baziranog u Berlinu koji se bavi istraživanjima u polju dizajna, sa fokusom na spekulativni i kritički dizajn, kao i istraživanja zvuka i roda.

U svom predavanju naslovljenom „Whose Gadgets? On the Distribution of Futures“, Pedro i Luiza će govoriti o ulozi dizajnera kao saradnika u kreiranju budućnosti, koja je često povezana sa određenim aspektima nejednakosti i diskriminacije. Kroz rad i istraživanje u okviru svog kolektiva A Parede, predstaviće rad dizajnera u novom dobu koji teže rekonstrukciji svetova dizajniranjem objekata za budućnost uz upliv niza socijalnih, kulturnih, političkih i ekonomskih uticaja.

Bricolage Lab je zamišljen kao pokretna učionica koja će se odigravati u Beogradu od 28. septembra do 23. oktobra. Radionice i predavanja će se uglavnom održavati na području Savamale, u prostorima Nove Iskre, KM8, Praksa makerspace, Španske kuće i Kulturforuma na Dorćolu. Ovaj koncept takođe podrazumeva situacioni i kontekstualni terenski rad, kao i radionice u urbanom društvenom okruženju.

Predavanje Whose Gadgets? On the Distribution of Futures brazilskog kolektiva A Parede biće održano u Novoj Iskri u petak 02. oktobra u 17.30 h. Ulaz je slobodan, a predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone