CREATIVE MORNINGS #10: ZAŠTO ĆUTANJE NIJE ZLATO

Inspiration // 23.12.2015.
CM_Time_2200x1237

 

Na desetom CreativeMornings događaju u Beogradu koji se organizuje u petak, 25. decembra s početkom u 10:00h u prostoru Mikser House u Karađorđevoj 46, biće Jovana Gligorijević, novinarka i urednica u Nedeljniku Vreme.

CreativeMornings, nastavlja da reaguje na društvena dešavanja i ovoga puta pronalazi idealnu sagovornicu za aktuelne teme medijskog ćutanja i (auto)cenzure. Na desetom CreativeMornings događaju, na temu Time, koju su na globalnom nivou izabrali članovi CM tima iz Edmontona, Jovana Gligorijević, novinarka nedeljnika Vreme, iniciraće razgovor na temu „Zašto ćutanje NIJE zlato“ u današnjem vremenu.

Jovana Gligorijević je novinarka, asistentkinja glavnog urednika nedeljnika Vreme, u kojem pokriva širok spektar tema uključujući nove medije i slobodu govora na internetu. U “Vremenu” uređuje pojedine sekcije sajta www.vreme.com i obavlja funkciju community managera na društvenim mrežama. Od marta 2014. članica je Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Od 2012. alumnista je INTAJOUR Academy, Akademije za novinarstvo u digitalnom svetu, gde se specijalizovala za veb novinarstvo i multimedije Sarađivala je i s medijima kao što su Balkanska istraživačka mreža (BIRN), Elle, hrvatski Forum tjedni magazin i 24sata.hr, Danas i dr. Kao novinar-istraživač ili koautor radila je na više dokumentarnih filmova u produkciji Vreme filma i Medija centra Beograd.

CreativeMornings polazi od povezivanja regionalnog prostora u virtuelnu, ali i real life zajednicu, te razvija različite vrste saradnje sa institucijama i pojedincima. Na facebook stranici CreativeMornings u Beogradu je pod sloganom “Wants You To Become a Morning Person”, otvoren poziv za uključivanje novih saradnika i partnera, a najvažniji uslov za sve buduće ranoranioce je da sa CreativeMornings dele vrednosti i interesovanja, uz želju da se regionalna kreativna zajednica dugoročno razvija putem inovativnih pristupa kulturnoj produkciji i kreiranju novih sadržaja u oblasti kreativne industrije. Domaćica CreativeMornings u Beogradu je Marija Ratković.

Događaj je otvoren za sve. Svoj dolazak treba da potvrdite registracijom na CreativeMornings eventu.

Mašemo i čekamo vas!

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone