CREATIVE MORNINGS #11: ĆUTANJE I PSOVANJE

Inspiration // 20.01.2016.
CM-Languages3

 

CreativeMornings slavi prvi rođendan, posle deset uspešnih događaja ulazimo u godinu novih izazova!

Na jedanaestom CreativeMornings događaju u Beogradu koji se organizuje u subotu, 30. januara sa početkom u 11:00h u prostoru Mikser House u Karađorđevoj 46, gostovaće Jovana Gligorijević, novinarka i urednica u Nedeljniku Vreme.

CreativeMornings, nastavlja da reaguje na društvena dešavanja i ovoga puta pronalazi idealnu sagovornicu za aktuelne teme medijskog ćutanja i jezika u medijima. Na jedanaestom CreativeMornings događaju, na temu Language, koju su na globalnom nivou izabrali članovi CM tima iz Pitsburga, Jovana Gligorijević, novinarka Nedeljnika Vreme, iniciraće razgovor na temu „Ćutanje i psovanje“.

Jovana Gligorijević je novinarka, asistentkinja glavnog urednika nedeljnika Vreme, u kojem pokriva širok spektar tema uključujući nove medije i slobodu govora na internetu. U “Vremenu” uređuje pojedine sekcije sajta www.vreme.com i obavlja funkciju community managera na društvenim mrežama. Od marta 2014. članica je Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Od 2012. alumnista je INTAJOUR Academy, Akademije za novinarstvo u digitalnom svetu, gde se specijalizovala za veb novinarstvo i multimedije Sarađivala je i s medijima kao što su Balkanska istraživačka mreža (BIRN), Elle, hrvatski Forum tjedni magazin i 24sata.hr, Danas i dr. Kao novinar-istraživač ili koautor radila je na više dokumentarnih filmova u produkciji Vreme filma i Medija centra Beograd.

CreativeMornings polazi od povezivanja regionalnog prostora u virtuelnu, ali i real life zajednicu, te razvija različite vrste saradnje sa institucijama i pojedincima. Na facebook stranici CreativeMornings u Beogradu je pod sloganom “Wants You To Become a Morning Person”, otvoren poziv za uključivanje novih saradnika i partnera, a najvažniji uslov za sve buduće ranoranioce je da sa CreativeMornings dele vrednosti i interesovanja, uz želju da se regionalna kreativna zajednica dugoročno razvija putem inovativnih pristupa kulturnoj produkciji i kreiranju novih sadržaja u oblasti kreativne industrije. Domaćica CreativeMornings u Beogradu je Marija Ratković.

Događaj je otvoren za sve. Svoj dolazak treba da potvrdite registracijom na CreativeMornings eventu.

Mašemo i čekamo vas!

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone