CREATIVE MORNINGS #8: MAKE SOMETHING – BUY NOTHING

Focus Inspiration // 20.10.2015.
CM-Shock_2200x1237

Uz doručak saznajte šta bi to bio “dobar dizajn”

Gošće osmog CreativeMornings događaja u Beogradu koji se u saradnji sa Bricolage Labom organizuje, u četvrtak, 22. oktobra u 9 sati u prostoru Mikser House, biće Tijana i Mila Popović, grafičke i modne dizajnerke iz Novog Sada, koje se bave održivim i odgovornim dizajnom. Oktobarsko okupljanje će biti deo četvrte nedelje Bricolage Lab Experimental Design kampa koja je posvećena modi.

 

Pogledajte i ostale događaje četvrte nedelje Bricolage Lab Experimental Design Camp:

Bianca Cappello: Unusual materials in the Fashion Design

Nova iskra u sredu 21. oktobra u 17.30 h. Ulaz je slobodan.

Predavanje Unusual materials in the Fashion Design Biance Cappello, organizovano u saradnji sa Italijanskim institutomu Beogradu, predstavlja dugogodišnje istraživanje o mogućim upotrebama neuobičajenih materijala u modnom dizajnu. Bianca je bila jedan od glavnih koordinatora projekta o preispitivanju korišćenja materijala u modnom dizajnu koji se realizovao uz podršku javnih institucija u Italiji, a realizovan je uz pomoć i kroz edukativne module na nekoliko italijanskih univerziteta i umetničkih akademija. Predavanje je koncipirano kroz niz studija slučaja mapiranih tokom istraživanja, sa ciljem predstavljanja dva osnovna principa – da dizajn ima sposobnost da transformiše dobar koncept u savršen objekat, kao i da se približi koncept materijala koji pružaju mogućnost da se izbegne otpadni materijal.

Bianca Cappello, istoričarka juvelirstva i kostimografije iz Milana i predavač na prestižnom Istituto Europeo di Design (IED), predstaviće svoja dugogodišnja istraživanja o upotrebu materijala u okviru modnog dizajna današnjice.

 

Sarah Ditty: Reconnecting Producers & Consumers: The Case of Fashion

Nova Iskra u petak 23. oktobra u 17.30 h. Ulaz je slobodan.

Predavanje Reconnecting Producers & Consumers: The Case of Fashion Sarah Ditty, koje će se baviti kompleksnošću mode kroz prizmu socijalnih, ekoloških i komercijalnih aspekata. Suočavajući se sa činjenicom da je moda poslata jedna od najglobalizovanija industrija u svetu, Sarah će nam kroz svoje aktivističko iskustvo približiti alternativne načine i modele proizvodnje, ali i potrošnje modnih proizvoda. Značaj modnog sektora za ekonomski sistem na globalnom nivou je u stalnom porastu, što je i jedan od razloga za povećanu konzumaciju modnih proizvoda čime se često zloupotrebljava zaštita životne sredine.

Sarah Ditty, urednica magazina SOURCE Intelligence iz Londona, koja će promatrati održivost u sektoru mode kao ključnu temu sa ciljem da se budućnost mode sagleda iz drugih vizura, kako bi se predstavili načini redefinisanja ovog sektora.

 

Na Creative Mornings događaj se možete prijaviti na sledećem linku.

Mašemo i čekamo vas, ne zaboravite da navijete sat u četvrtak!

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone