CREATIVE MORNINGS #9: KOME PRIPADA RAD?

Art Focus Inspiration // 19.11.2015.
2015_11_Work_2200x1237_2

 

U okviru globalne teme „Work“, domaćica devetog CreativeMornings događaja u Beogradu, koji se u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda organizuje u subotu, 21. novembra s početkom u 11:30 u Likovnoj galeriji KCB u Knez Mihailovoj 6, biće Margareta Kern, vizuelna umetnica, dobitnica nagrade 54. Oktobarskog salona za rad „The Body State“, u okviru eksperimentalnog ciklusa „Kome pripada svet?“, 2013. godine u Beogradu.

Subotnja dešavanja su prateći program izložbe „Kome pripada svet?/To Whom Does the World Belong?“ koja je otvorena od 19. novembra do 12. decembra 2015. godine u Likovnoj galeriji KCB.

 

margareta kern

Kome pripada svet?

 

Margareta Kern je dobitnica nagrade 54. Oktobarskog salona za rad „The Body State“, u okviru eksperimentalnog ciklusa „Kome svet pripada?“, 2013. godine u Beogradu. Subotnje predavanje je deo pratećih programa njene samostalne izložbe koja je deo nagrade, a otvorena je u Likovnoj galeriji KCB od četvrtka, 19. novembra u 19 časova.

U okviru predavanja „Kome pripada rad?“, Margareta postavlja svoj umetnički rad i uslove rada i stvaranja u fokus, i zajedno ćemo postaviti pitanje političke subjektivacije u vremenu krize kapitalizma, ali i finansijske krize. Subotnji događaji posvećeni su radnom narodu, koji nije u mogućnosti da poseti događaje radnim danima zbog strogih uslova na radnom mestu, a domaćica događaja koji uključuje kasni doručak i zajedničku kafu biće umetnica Margareta Kern.

 

margareta kernN

Kome pripada svet?

 

Margareta Kern je vizuelna umetnica koja se društvenim i političkim delovanjem bavi kroz fotografiju, film, animaciju, crtež, tekst i instalaciju, kao i rad na kompleksnim projketima koji uključuju istraživanja i saradnje. U radu, bavi se ideologijama koje oblikuju našu svest o margini i centru, preispituju pitanja vidljivosti, moći, telo u biopolitici, telo migranta, semiotiku kapitalizma i njen uticaj na formiranje slika, ali i aparatusa.

Margareta Kern, rođena je u Hrvatskoj, odrasla u Bosni i Hercegovini, a od 1992. godine živi i radi u Londonu. Trenutno živi u Okeaniji, blizu Kornvola.

Događaj je otvoren za sve. Molimo da potvrdite dolazak što pre, registracijom na CreativeMornings eventu.

Mašemo i čekamo vas! I ne zaboravite da dođete u subotu.

 

margaretakern.com

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone