DEJVID LINČ PIŠE SVOJE MEMOARE

Art // 28.10.2015.
4947727868_4c19ca3b4a_o

 

O Dejvidu Linču je napisano mnogo knjiga – od studija njegovog filmskog jezika poput “David Lynch Decoded” do usmene istorije kultne serije “Twin Peaks”. Ipak, Dejvid Linč smatra da njegova priča nije u potpunosti ispričana. Zbog toga je odlučio da napiše knjigu pod nazivom “Life&Work” koju će 2017. godine izdati Grand Central Publishing.

Kako sam Linč ističe, želi da sve relevantne informacije o svom životu i radu stavi na jedno mesto. Koautorka knjige će biti novinarka Kristin MekKena koja prati Linčov rad od kasnih 70tih godina.

Ipak, ova knjiga neće biti obična autobiografija – knjiga će delimično predstavljati memoare, a delimično biografiju. Linč će pružiti ličnu refleksiju svojih prijateljstava, umetničkog razvoja i kreativnih izazova, a deo knjige će biti baziran na razgovorima koje će MekKena obaviti sa gotovo 90 njegovih prijatelja, članova porodice i saradnika. Kroz ovu dualnu strukturu će biti dat uvid u “jedan život pun izvanredne kreativnosti”.

Ovo nije prva knjiga koju je Dejvid Linč napisao: 2007. godine je izdao knjigu “Catching the Big Fish”, studiju “meditacije, svesti i kreativnosti” koja je prevedena na 26 jezika.

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone