„DIGITAL CONCERT HALL“ BERLINSKE FILHARMONIJE

Art Inspiration // 11.10.2015.
09_kammermusiksaalfriedrich

 

Berlinska Filharmonija je prošlog meseca započela novu sezonu koncerata. Tokom sezone 2015/2016 će ljubitelji klasične muzike moći da čuju interpretaciju Betovenovih dela pod dirigentskom palicom Ser Sajmona Retla, kao i koncertne nastupe Vagnerove opere „Tristan i Izolda“ i Debisijeve opere „Pele i Melisanda“. Ova Debisijeva opera je deo teme koja će se provlačiti kroz celu sezonu – tema francuske klasične muzike – i u okviru nje će se izvoditi i dela Hektora Berlioza, Henri Dutijea, Sesara Franka, Francisa Poulenka, Morisa Ravela i Kamila Sent-Sensa. Berlinska filharmonija će kao i uvek ugostiti izvanredne dirigente i soliste u svim oblastima simfonijskom repertoara. Pored simfonijskih koncerata Berlinske filharmonije ljubitelji klasične muzike će u okviru online projekta Digital Concert Hall moći da čuju i vide: noćne koncerte, edukativne programe, koncerte mladalačkih orkestara i brojne filmove.

Projekat Digital Concert Hall omogućava video strimovanje koncerata na kompjuteru i svim mobilnim uređajima. Svake sezone uz online pretplatu možete da uživate u preko 40 uživo strimovanih koncerata, stotinama ekskluzivnih snimaka, istorijskim koncertima sa Herbertom von Karajanom i Klaudio Abadom, ekskluzivnim intervjuima sa dirigentima i solistima i brojnim dugometražnim dokumentarcima.

Sutra 12. oktobra u 20h, Berlinska filharmonija će izvoditi I i III Betovenovu simfoniju pod dirigentskom palicom Sir Sajmona Retla.

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone