FIJUK SAJAM MALIH IZDAVAČA

Art // 26.11.2015.
novembar sajam

 

Fijuk sajam malih izdavača, prostor za izlaganje i komunikaciju sa publikom, biće održan u beogradskom Centru za urbanu kulturu Imago, u petak 27. novembra. Inicijator sajma je Fijuk prodavnica – mala prodavnica i klub u kojoj možete naći grafike, printove, plakate, knjige, itd.

Posetioci ove manifestacije će imati priliku da se upoznaju sa radom umetnika i kolektiva koji pripadaju rubnom izrazu, i da kupe unikate, knjige i stripove, zatim plakate izrađene u tehnici sitoštampe, muzička izdanja i još mnogo toga, a sve to već od 150 dinara.

Na sajmu će se predstaviti preko 20 izlagača iz zemlje i regiona, uz specijalne goste iz Portugala, sitoštamparskog kolektiva Arara.

Izlagači su Novo Doba, LOM, Besna Kobila, Komiko, Fijuk, Elektrika, Beopolis, Fabrika knjiga, Centar za Libertenske studije, Miloš Petrović (Naša Kuća), To bi ti volela, Anarhija – Blok 45, Belgrade Raw, Aleksandar Denić, Studiostrip, Art Brut Srbija, Omča, Black Syrup, Aparatčik – poluproizvodi, Baraba – Književno – izdavačka zadruga, Ammonite records, Shlitz comics, Avakari Dreamaš, Color triangle recording, Slušaj Najglasnije (Bratstvo duša), Nauk, No Basement Is Deep Enough, Biki Pix, Asterian, Oficiana Arara, i Le Cabinet SR:CH.

 

 

Specijalni gost sajma je Oficina Arara, portugalski kolektiv oformljen 2010. godine u Portu. Ova grupa autora iz različitih umetničkih oblasti okupirala je atelje u sklopu napuštenog industrijskog hangara, u kojem organizuju radionice, koncerte, izložbe i razna druga dešavanja. Pretežno se bave izradom ručno štampanih knjiga, plakata, grafičkih radova, stripova i omota za muzička izdanja. Arara će predstaviti autorske radove svoji članova, ali i druga dela nastala u kolaboraciji sa raznim autorima.

Sajam prati i muzički program uz koncerte i DJ nastupe nakon 23 časa. Biće organizovana i strip radionica koju vodi Studiostrip, sito-štampa uživo (radovi Miloša Petrovića, Asteriana i Igora Hofbauera), kao i šivenje, takođe, uživo.

Fujuk sajam biće otvoren od 17 časova (ulaz na mala vrata kod Ulične galerije, dok će glavni ulaz iz Dečanske biti zatvoren). Ulaz je slobodan.

 

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone