INTERVJU SA (ENERGETSKIM) VAMPIROM

Inspiration // 27.01.2016.
Interview with a Vampire Screenshot 1

 

Većina nas je, siguran sam, gledala film „Intervju sa vampirom“. I ne samo gledala već, nažalost, imala priliku da u nekom od sličnih intervjua i učestvuje.

Svima nam je poznat izraz „energetski vampir“. Gotovo da ne prođe dan da ga ne čujemo – a, sva je prilika, i da se susretnemo sa nekim od njih.

Poput onih iz popularne mitologije, i energetski vampiri su opasna, gnusna, užasna stvorenja. Entiteti koji isključivo „uzimaju“ od nas… Oni što neprestano iscrpljuju energiju i raspoloženje, koji kukumavče i nariču nad svim i svačim, stvorenja kratkog fitilja i preke naravi, koja ogovaraju, proklinju, kleveću i prave dramu i od najmanjih stvari.

Energetski vampiri su, za razliku od onih iz mitova, potpuno stvarni. Kao i svakom vampiru, zajednička im je jedna stvar: nisu u stanju da na bilo kakav pozitivan način stvore ili održavaju sopstvenu životnu silu. Zbog toga se lepe za druge i hrane njima, polako im isisavajući životne sokove.

To, međutim, nije najčudnija stvar.

Jer ono što je zaista užasavajuće je da oni izgledaju, ponašaju se i čine se uspešnim i motivisanim – a ne kao negativci žedni krvi što u stvari jesu.

Poput pravih vampira, i oni energetski mogu da vas napadnu samo ako ih „pozovete“ unutra i dopustite im da uđu. Zbog čega obustavljam svaki kontakt sa ljudima istog trenutka kad namirišem opasnost – sada svaki susret sa energetskim vampirom izaziva trenutni osećaj potmule neprijatnosti, poput emotivne analogije tupog i još uvek neusmerenog bola koji najavljuje zubobolju, ili slabosti koja ukazuje na skori dolazak prehlade.

 

Autor: Momir Iseni, XTNsity

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone