IV GRUPNA IZLOŽBA MALOG FORMATA U KULTURFORUMU

Art Izdvojeno // 20.05.2016.
12552964_644576039015040_6386342474991775162_n
Foto: Nemanja Knežević, Kulturforum ODKR

Četvrtom grupnom izložbom malog formata, pod nazivom „Linija“, Kulturforum ODKR nastavlja da razvija likovni program u čijem je središtu komunikacija između umetnika i publike. Otvaranje izložbe održaće se u sredu 25. maja sa početkom u 20:00 časova u galeriji Fondacije Kosara Bokšan i Petar Omčikus, u Mihizovoj 11 u Beogradu. Izložba će biti otvorena od 25. maja do 8. juna, radnim danima od 12:00 do 19:00 časova i vikendom od 14:00 do 19:00 časova. Ponedeljkom je galerija zatvorena.

Koncept izložbe podrazumeva radove malog formata koji ispituju mogućnosti savremnog apstraktnog i figurativnog izraza u okvirima linearne kompozicije, koje autori obrađuju na sebi svojstven način u onim tehnikama u kojima su prepoznatljivi ili u kojima žele da se oprobaju. S obzirom na veliki broj autora i raznolikost tehnika izložba predstavlja svojevrstan osvrt na savremenu scenu novije generacije stvaralaca kao i povod za komunikaciju i povezivanje umetnika i publike. Ovim činom želimo da naglasimo ulogu koju umetnički i kreativni rad može i treba da ima u oplemenjivanju i kultivisanja svakodnevne životne prakse, odnosno u društveno kulturološkom razvoju.Kulturforum ODKR se zahvaljuje gospodinu Petru Omčikusu, koji nam je ustupio prostorije svoje galerije, za realizaciju različitih programima iz oblasti umetnosti i kulture.

FLAJER IV GRUPNA IZLOZBA MALOG FORMATA

UČESNICI:
Aleksandar Denić, Aleksandra Rasulić, Aleksandra Perović, Biskoteka, Bee i Lasa Šanjević, Damjan Kovačević, Daniel Kovač, Danka Dimitrijević, Dejan Golić, Dunja Vujičić, Davor Gromilović, Hristina Papadopulos, Igor Đipalo, Igor Štanglicki, Ivan Zupanc, Jovana Jakovljević, Jovana Čajović, Jelena Jelača, Ksenija Josifović, Linnch, Miroslava Đorđević, Marko Kažić, Maja Đorđević, Milica Mijailović, Mrdak Luburić, Marija Mandić, Milan Antić, Mario Kolarić, Milica Pantelić, Mariah Scary, Miodrag Ninić, Mina Piščević, Nikola Velicki, Stefan Jovanović, Senka Kljakić, Teodora Erac, Uroš Šanjević, Vladimir Lalić, Vlada Koprivica, Vladimir Nešić, Yann Lepentrec.

Kulturforum ODKR 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone