Izložba Art & Science u Beogradu

Art Science // 06.04.2016.
Banner-HPout

Multimedijalna izložba Art & Science biće otvorena u četvrtak 7. aprila u 19:30 časova, u galeriji Podroom u Kulturnom centru Beograda. Do 27. aprila slede prateći programi iz oblasti digitalne umetnosti i srodnih disciplina.

Izložba Art & Science na interaktivan, zabavan i savremen način predstavlja radove domaćih i inostranih umetnika, koji su učestvovali u međunarodnom projektu „Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke“. Posetiocima će se predstaviti ugledni evropski umetnici – Gisela Nunes iz Portugala, Werner Jauk iz Austrije, Cédric Brandilly iz Francuske i Matt Pyke iz Velike Britanije. Oni će učestvovati i na panel diskusijama i radionicama, takođe u prostorijama Kulturnog centra Beograda. Pored umetnika iz inostranstva, na izložbi u aprilu beogradska publika će videti i dvoje izabranih domaćih stvaralaca – Aleksandru Jovanić sa projektom „Imaginarne mape“ i Bogdana Stefanovića sa „Odajom frekvencije“.

ImaginarneMape

Aleksandra Jovanić “Imaginary Maps”

ZizelaNunjes_BreakTheIce2

Giesela Nunes “Break the Ice”

presence4-950x533

Universal Everything

Organizator izložbe je Centar za promociju nauke, jedan od partnera na projektu „Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke“, koji se realizuje pod pokroviteljstvom programa “Kreativna Evropa” Evropske komisije. U ovom interesantnom projektu, pored ostalih, učestvuju CERN i Evropska svemirska agencija.

Art & Science zatvaranje

Poseban događaj planiran je na dan zatvaranja izložbe i završetka manifestacije. U Kulturnom centru Beograda u sredu 27. aprila od 19 časova na programu su: Architectural / SonarWorks live, Cédric Brandilly & Romain Dubois i
Quantum Music, LP Duo & Dragan Novković. Kakva je veza između zvuka i arhitekture grada, između muzike i kvantne fizike… dovoljno je kao poziv za jedinstveno iskustvo koje inspiriše i podstiče na razmišljanje.

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone