IZLOŽBA „SAFARI“ U GALERIJI ARTGET

Art // 16.12.2015.
Milica Mrvi-ç - Zebre

 

Samostalna izložba „SAFARI“ autorke Milice Maravić , biće otvorena 17. decembra u galeriji Artget. Na ovoj izložbi će biti predstavljen njen najnoviji ciklus kolor fotografija velikog formata inspirisan životinjama, i upotrebom njihovih šara u modi.

Umetnička direktorka galerije ARTGET Mr Ivana Tomanović, u tekstu „Lovac na ljude“ je napisala o ovoj izložbi: ’’U svom dosadašnjem radu povremeno se bavila modom iako joj nikada nije pristupala kao modni fotograf. Moda je za nju bila polazište za svojevrsnu igru i priču kojoj bi dizajnirana odeća i detalji dodali onaj neophodni vizualni pečat. Upečatljiv kolorit njen je zaštitni znak, a prava doza humora i ležernosti uvek izmame osmeh na licima posmatrača. Njena maštovitost ogleda se u izuzetno raznolikim aranžmanima koje sama kreira u studiju čime pokazuje da njen talenat prevazilazi granice fotografije. Svoje talente Milica Mrvić implementirala je i u ovoj seriji pod nazivom Safari gde na pronicljiv način istražuje psihološku pozadinu ljudske potrebe za imitiranjem određenih životinjskih vrsta.“

Kako se dalje u tekstu navodi, „Na fotografijama Milice Mrvić, ovim svojevrsnim maskiranjem, zapravo nastaju nova bića nepoznata biologiji koja sadrže ponešto od svojih uzoraka – ljudi i životinja. Ta bića govorom svojih tela pokazuju ono što vidimo kao pozitivno i lepo u pravim leopardima, tigrovima, zmijama… i zapravo ono što žele da prisvoje i pripišu sebi, noseći njihove kože i šare.’’

 

Milica Mrvi-ç - ++irafa

 

Milica Mrvić (1987) je diplomirala 2011. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku Primenjena grafika, atelje Fotografija na katedri prof. Branimira Karanovića. Imala je jednu samostalnu izložbu i učestvovala na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Od 2013. do 2014. radila je kao urednica veb portala časopisa za kulturu fotografije ReFoto, i kao član redakcije štampanog izdanja istog časopisa. Održala je nekoliko predavanja i radionica na temu fotografije. Osnivačica je i članica nezavisne umetničke organizacije Medvedi, koja od 2011. godine, svakog 21. marta, organizuje međunarodnu grupnu izložbu Medvedi – U čast proleću. Od 2015. je članica ULUPUDS-a (Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije) i Studija mladih fotografa Mađarske (Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója). Trenutno živi i radi u Budimpešti.

Izložbu organizuje Kulturni centar Beograda, uz podršku fotografskog studija iz Budimpešte – Flashback photostudio. Izložba je otvorena za posetioce do 31. decembra.

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone