KONKURS ZA DIZAJN PROSTORNE INSTALACIJE: BASIC BALKAN ARCHITECTURE

Inspiration // 14.10.2015.
_BBA_cover1g

 

Udruženje Kolektiv, povodom učešća u okviru drugog Balkanskog arhitektonskog bijenala, raspisuje konkurs za koncept, dizajn i produkciju prostorne instalacije / postavke u okviru galerije Kolektiv – na temu Identiteta arhitekture Balkana pod nazivom Basic Balkan Arcitecture – BBA koji ima za cilj da nađe zajednički imenitelj u arhitektonsko-kulturološkom izrazu Balkana i šireg regiona.

Od autora se očekuje da lično i individualno interpretiraju elemente kulturne raznolikosti Balkana i preispitaju njihove mogućnosti kroz inovativnu primenu u oblikovanju prostora. Prostorna instalacija bi trebalo da bude napravljena pretežno od drveta, kao osnovnog građevinskog materijala. Svi učesnici se pozivaju da karakter ovogodišnje izložbe dožive kao priliku da svoj rad i ideju na zadatu temu realizuju.

Konkurs je otvoren za sve pojedince ili grupe autora koji stvaraju i promišljaju u polju arhitekture i dizajna, uključujući i studente završnih godina fakulteta. Prijava radova se vrši anonimno, a poziv je otvoren do 01. novembra, 2015.

Pobedničko rešenje biće izvedeno u izlagačkom prostoru udruženja Kolektiv od strane autora lično, a postavka će biti otvorena za posetioce u periodu od 08. do 29. decembra.

Balkansko arhitektonsko bijenale (BAB) predstavlja tradicionalnu manifestaciju iz oblasti arhitektonsko-urbanističke teorije i stvaralaštva koja se ove godine održava drugi put, u periodu od 7. do 14. decembra, u prostorijama Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

Galerija Kolektiv je nov izložbeni prostor u Karađorđevoj ulici 53 u Beogradu, posvećen podsticanju razvoja savremene arhitekture. Identitet galerije oblikuje se izložbama koje tematski obuhvataju ili dotiču arhitekturu, kao i saradnjom sa internacionalnim organizacijama i izložbama sličnog karaktera.

Više informacija o konkursu možete pogledati na sajtu.

 

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone