MINIMALIZAM: MANJE JE MNOGO VIŠE

Inspiration // 23.02.2016.
picjumbo.com_HNCK8749

 

Kada im predočim plan ishrane i režim treninga, većina osoba sa kojim radim se zapanji – jednostavnošću svega toga. Premalo vežbi, kažu, premalo treninga, plan ishrane koji ne može biti jednostavniji. Svako očekuje nešto izuzetno komplikovano, smatrajući kako je ono što ih godinama muči zaslužilo kompleksni tretman različit od bilo čega što su videli. To je zato što pridaju poseban značaj sebi – jer, zaboga, zavređuju multifaktorijalni viševektorski pristup!

Rešenje je sasvim suprotno. Jednostavnost. Svedenost. Minimalizam. Karika koja vam nedostaje u treningu nije fensi oprema zvučnih naziva i egzotičnog izgleda, a pogotovo ne neki trendi trening sistem, već jednostavno shvatanje da vam u treningu nije potrebno više – potrebno vam je manje.

Jedino što vam je potrebno ste vi i najosnovnija oprema. Zbog čega samo najosnovnija oprema? Jednostavno: što više imate na raspolaganju, imate i više izbora. Sa više izbora, više ćete vrludati u programu. Što više vrludate u programu, duže ćete ostajati – tu gde ste sada! Zamislite da se put kojim idete račva na deset novih puteva. Svaki je različit i maglovit dok nestaje u daljini, ali samo jedan od njih vas vodi tamo gde želite. U toj situaciji, koliko mogućnosti vam se pruža da odaberete pogrešan put i završite na neželjenom mestu? Sad zamislite da idete istim početnim putem i nailazite na istu raskrsnicu, ali svi sem jednog od pomenutih deset novih pravaca su blokirani. Koji put birate? Naravno, jedini dostupan. Blokirajte što je moguće više puteva i ostavite samo onaj koji vas direktno vodi ka cilju, ma kakav on bio.

 

Autor: Momir Iseni, XTNsity

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone