NOVOGODIŠNJI GALA KONCERT REGIONALNE DEČJE FILHARMONIJE

Art // 19.11.2015.
Deca Deci za karusel 2

 

U organizaciji Fondacije „Deca Deci”, uz podršku Skupštine grada Beograda, jedinstveni Regionalni dečji filharmonijski orkestar će se predstaviti na tradicionalnom Novogodišnjem gala koncertu 9. decembra u Kolarčevoj zadužbini pod palicom gostujuće dirigentkinje iz Slovenije, prestižnog muzičkog pedagoga i mentora, Žive Ploj Peršuh.

Novogodišnji duh praznika klasične muzike, cveća i elegancije u atmosferi Bečke, Berlinske i Njujorške filharmonije, preneće nam mladi muzički talenti iz Zagreba, Ljubljane, Skoplja i Beograda. Šezdeset malih muzičara prve Regionalne dečje filharmonije na svetu izvešće bogat muzički program, a specijalani gosti koncerta će biti svetski renomirani trombonista Branimir Slokar i operska pevačica Ana Petrović.

Jedan od najvažnijih kulturnih događaja sezone upotpuniće i svečana večera za prijatelje i donatore u hotelu Square Nine. Zvanicama će, nakon koncertne predstave obojene notama Pučinija, Rosinija i Štrausa, celovečernji kulturni spektakl za sva čula upotpuniti nastup prve generacije pijanista Dečije filharmonije u kosmopolitskom ambijentu foajea Square Nine hotela.

Tradicionalnim novogodišnjim koncertima Dečije filharmonije je i do sada uz značajan doprinos prisustvovao diplomatski kor mnogobrojnih država iz čega se razvila divna saradnja pre svega sa predstavnicima japanske i američke ambasade. Za ovogodišnji koncert je takođe najavljeno prisustvo mnogih uglednih zvanica iz svih oblasti javnog, pre svega kulturno-umetničkog, ali i naučnog, sportskog i privrednog miljea.

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone