Pirelli kalendar 2016

Inspiration // 30.09.2015.
pirelli

 

Objavljivanje najnovijeg izdanja prestižnog Pirelli kalendara je događaj koji se iščekuje sa nestrpljenjem svake godine. Od 1964. godine, ispred objektiva legendarnih fotografa poput Helmuta Newtona, Karla Lagerfelda, Terry Richardsona, Maria Testina, Annie Leibovitz, Bruce Webera, Maria Sorrentia i mnogih drugih, našle su se najlepše žene današnjice, a kopije ovog brendiranog kalendara su oduvek bile rezervisane samo za odabrane.

Pirelli je za 2016. godinu najavio malo drugačije izdanje ovog kultnog kalendara. Autorka kalendara će biti legendarna fotografkinja Annie Leibovitz, a umesto profesionalnih modela je izabrala 13 inspirativnih i uspešnih žena iz različitih oblasti: Tavi Gevinson, Serena Williams, Amy Schumer, Yoko Ono, Fran Lebowitz, Patti Smith, Natalia Vodianova, Kathleen Kennedy, Yao Chen, Mellody Hobson, Ava DuVernay, Agnes Gund i Shirin Neshat. Razmišljajući o ulogama koje ove žene imaju, Annie Lebowitz je smatrala da one treba da treba da izgledaju snažno i prirodno na fotografijama. Zbog toga je odlučila da uradi seriju klasičnih portreta u studiu i napravi fotografije koje će biti veoma direktne.

Annie Leibovitz, koja je bila autorka Pirelli kalendara i 2000. godine, jedna je od samo 10 fotografa koji su dva puta bili autori ovog kalendara. Izdanje Pirelli kalendara za 2016. godinu će biti predstavljeno 30. novembra, a zvanični tizer će se naći na Pirelli sajtu 20. oktobra.

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone