POBEDNICI GOLDEN DRUM FESTIVALA

Inspiration // 19.10.2015.
Award Ceremony_breakfast

Za nagrade Golden Drum Festivala, najznačajnijeg advertajzing festivala u regionu, ove godine je pristiglo preko 1200 prijava iz 35 zemalja Nove Evrope. Žiriji Golden Druma su na kraju festivala ukupno dodelili 53 srebrna bubnja, 32 zlatna bubnja, 14 Grand Prixa i jedan Grand Prix za društvenu korist.

Agencijska mreža Young & Rubicam je osvojila nagradu “Zlatna mreža za najbolju agencijsku mrežu godine; McCann//MRM Romania je osvojio nagradu “Zlatna ruža” za najbolju agenciju godine; agencija GMP Advertising iz Rumunije je, kao najbolja nezavisna agencija, dobila nagradu „Tartini“; Vodafone je dobio „Grand Prix za najbolji brend“, dok je „Grand Prix za društvenu korist“ dobila agencija New Moment New Ideas Company Y&R za rad Button for Help.

 

 

Agencija Scholz & Friends Beograd osvojila je Golden Drum i zlatno priznanje u kategoriji Mobile za aplikaciju Sonohrome koja u realnom vremenu “prevodi” boje iz okruženja u muzičke tonove i time omogućava slepim ljudima da ih dožive, obogaćujući njihov doživljaj sveta.

Posebna nagrada “Zlatni sat” je dodeljena Ayse Aydin, izvršnoj direktorki Y&R Team Red, za kamapanju Vodafone Red Light Application 2.0 i Jasonu Romeyko, izvršnom kreativnom direktoru Saatchi&Saatchi za kampanju THE HIV+ ISSUE. Pobednici Piran Portorož Poster Award su: Nino Ilievski sa radom Salty&Soul Worthy, Andrea Kostovska sa radom Be the sea. Never stop moving i Elena Gratiela Dinescu sa radom Just come once.

Agencija New Moment New Ideas Company Y&R Beograd, Button for help je na Golden Drumu osvojila „Good Cause Grand Prix“ u kategoriji inovativnih kampanja, „Golden Drum“ u kategoriji Direktne komunikacije, „Silver Drum“ za Outdoor, kao i „Special Mention nagradu“, za kampanju koja je usmerena prema budućnosti. Projekat Button for help, rađen za Crveni Krst Srbije,  nudi efikasno rešenje za problem trgovine ljudima koji prolaze kroz Srbiju. Sa četiri nagrade na Golden Drum Festivalu, New Moment je najnagrađivanija agencija u regiji.

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone