POVRATAK U BUDUĆNOST

Innovation // 22.10.2015.
66840-341176

Internet je juče proslavljao 21. oktobar 2015. godine, dan kada se Marty McFly vratio u budućnost u kultnom filmu iz 1989. godine „Povratak u budućnost“. Ovaj vizionarski film je definitivno predvideo niz novih tehnologija i proizvoda poput dronova, tableta, mobilnog bankarstva, pametne odeće i obuće, video razgovora, automobila sa pogonom na otpad, hoverbordova, video naočara, itd. Sa druge strane, automobili još uvek ne mogu da lete, a putovanje kroz vreme je i dalje u domenu naučne fantastike.

Nike je ovaj dan obeležio najavivši lansiranje modela patika Nike Mag, kultnih „pametnih“ patika koje Marty nosi u filmu. Ukoliko ste se pitali da li će ove patike imati magične pertle koje se same vezuju kao i u filmu – odgovor je da. Ovaj mehanizam zapertlavanja Nike opisuje kao „individualno responsivan sistem koji oseća pokret osobe koja patike nosi kako bi omogućio prilagodljiv komfor i podršku“. Iako se ne zna još uvek kada će patike biti dostupne javnosti, Nike je naveo da će se ograničena serija ovih patika naći na aukcijskoj prodaji, a da će sva prikupljena sredstva biti namenjena Fondaciji za istraživanje Parkinsonove bolesti koju je osnovao Michael J. Fox.

Više informacija o prodaji prvih „pametnih“ patika koje imaju mogućnost optimizacije komfora i performansi, imaćemo tek na proleće 2016. godine.

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone