PREDSTAVA “RAHELINA KUTIJA” U JUGOSLOVENSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU

Art Inspiration // 06.10.2015.
triglumice (1)

 

Predstava nezavisne produkcije Kino-Teatar „Rahelina kutija: Ispovest jedne glumice u tri lica“ u režiji Nikole Jelovca, a po tekstu Nikole Jelovca i Vlade Petrića, biće izvedena 10. oktobra 2015. godine u 20.30h u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, na sceni Studio.

Ova predstava predstavlja omaž našoj velikoj glumici Raheli Ferari i njenoj šezdesotogodišnjoj karijeri u pozorištu, na filmu i televiziji. Koristeći tri lika koja predstavljaju Rahelu u različitim periodima njenog života, predstava nas vodi kroz sećanja velike glumice i patnju koju je proživela pod fašističkom okupacijom u Beogradu.

 

 

Kako ističe pozorišni teoretičar Ivan Medenica:Posredi je dramaturško-rediteljski koncept višeglasne ispovesti: tri glumice interpretiraju Rahelu u različitim periodima, na osnovu memoarskih zapisa sačuvanih na ceduljama u nekoj borhesovskoj kutiji– potpuno je originalan, autorski postupak”, a ova predstava se ističe i po tome što “doprinosi ispitivanju jedne od nаjvećih filozofskih, umetničkih, socijalnih i političkih tema XX vekа–holokausta – ili, šire, kulturološki gledano, istraživanju politike sećanja…”.

U predstavi igraju Nada Šargin, Mirjana Karanović i Branka Petrić.

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone