RAF SIMONS NAPUŠTA DIOR

Inspiration // 26.10.2015.
150511_DIOR01_064-Kopie

 

Vest da se Raf Simons povukao sa pozicije kreativnog direktora Diora, iznenadila je mnoge. Kako je navedeno, Simons se povlači iz privatnih razloga.

Tokom poslednje tri godine koliko je bio na ovoj poziciji, Simons je ostavio veliki pečat na Dior. Prodaja Diora je znatno porasla u ovom periodu, što najviše ima veze sa njegovim čvrstim uverenjem da moda – pa čak i visoka moda – treba da bude nosiva. Ovu filozofiju je veoma uspešno sproveo u delo, uspevajući da izrazi svoju umetničku viziju, ali i da redefiniše prepoznatljive kodove Diora.

Iako razlozi nisu precizirani, čini se da je njegova odluka povezana sa emotivnim integritetom i postizanjem zdravog balansa između posla i privatnog života. Simons je dugo bio razapet između dva brenda – Diora i Antwerpa – a kolekcije se danas izbacuju sve bržim tempom. Ovo ujedno predstavlja i problem modne industrije uopšte: dizajneri sau danas mahom preopterećeni radeći kolekcije za više brendova istovremeno. U tom smislu, povlačenje sa ove pozicije predstavlja hrabar i inspirativan potez za ljude iz modne industrije, ali i ljude iz različitih industrija koji se sa ovim identifikuju.

Rafa Simonsa već sada porede sa njegovim ličnim uzorima i herojima Martinom Margielom i Helmutom Langom – dvojicom vizionara koji su napustili svet poznatih onog trenutka kada su osetili zasićenje i time zaradili ogromno poštovanje. Bez obzira ne razloge, Simons svakako odlazi kao rock zvezda – netaknute reptuacije, sa publikom koja zahteva još.

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone