REALIZUJTE NOVOGODIŠNJE ODLUKE

Inspiration // 19.01.2016.
Picture 17

 

Nova godina je po pravilu uobičajeno vreme za donošenje odluka o promenama sa kojima će se otpočeti čim praznici prođu. Nažalost, takođe po ustaljenom pravilu, Nova godina je i period nakon koga većina odluka ostaje samo na nejasnim formulacijama, a očekivani sjajni rezultati samo još jedna neuspešna – mada zamamna – fantazija. Postoji, međutim, nekoliko načina pomoću kojih je iz donetih odluka moguće zaista i izvući nešto više i trajnije.

Na pitanje kako biti produktivniji, multimilijarder Richard Branson, osnivač lanca kompanija Virgin (ukoliko niste pročitali njegovu autobiografiju „How I Lost My Virginity“, preporučujem vam tu izuzetno zanimljivu i inspirativnu knjigu) je kratko odgovorio „Vežbajte“, i objasnio kako mu vežbanje zapravo pruža 4 dodatna produktivna časa nedeljno.

Abraham Lincoln je rekao: „Ako mi je na raspolaganju 6 časova za obaranje drveta, provešću prva 4 u oštrenju sekire.“ Vežbanje je baš kao oštrenje sekire. Sat vremena provedenih na treningu čini vas boljom i produktivnijom osobom tokom preostala 23 časa tokom dana.

Odgovarajući, pravilan trening čini vas vitkijim, zdravijim i snažnijim. A sve to vas zauzvrat čini boljim roditeljem, boljim zaposlenim, boljim supružnikom i boljim čovekom. Vaše misli i telo funkcionišu kao jedno. I mada bez dileme možete obavljati osnovne mentalne zadatke čak i ukoliko vam je telo lošeg zdravlja, da biste zaista optimizovali svoj potencijal i vaše telo i vaš um moraju biti u formi.

Dakle, kad neko kaže da nema vremena za vežbanje, ono što zaista govori je da nema vremena da bude bolji roditelj, bolji zaposleni, bolji supružnik i – konačno – bolji čovek.

 

Autor: Momir Iseni, XTNsity

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone