RIHANNA TUMAČI VELIKU ULOGU U NOVOM FILMU LIKA BESONA

Art // 30.10.2015.
Capture1 copy

Foto: Instagram

 

Francuski režiser Lik Beson je sa svojim pratiocima na Instagramu podelio vest da će Rihanna biti novo lice njegovog novog filma „Valérian“. Rihanna će se pridružiti prethodno najavljenoj glumačkoj postavi filma koju čine Clive Owen, Cara Delavingne i Dane DeHaan. Novi film, čija je svetska premijera najavljena za kraj jula 2017. godine, bazira se na motivima francuskog naučnofantastičnog stripa “Valérian and Laureline” sa kraja šezdesetih godina.

Besonu ovo nije prvi put da inspiraciju pronalazi u stripu o klasičnom, plementiom super-heroju i agentu Valérianu. Ideje i slike o Njujorku 23. veka pronašao je upravo u grafičkim novelama autora Jean Girauda i Jean-Claude Mézièresa, koje je angažovao u produkciji “Petog elementa”.

Strip ““Valérian and Laureline” doživeo je ogromnu popularnost i bio je inspiracija za serijal Star Wars. Detalji poput neverovatne sličnosti između vanzemaljaca u stripu i lika Chewbacce, misije Valériana i njegove srednjevekovne partnerke Laureline u polarnoj i peščanoj pustinji, džungli i buvljim pijacama mnogima liče na Tatooine, Hoth, i Yavin, podudarnost dizajna letilica ili Grada u oblacima dokaz su za daleko veću inspirisanost stripom nego što je George Lucas bio spreman da prizna.

Snimanje i produkcija filma “Valérian” odigraće se u Besonovom grandioznom stilu sa budžetom od 180 miliona dolara, ogromnim filmskim setom koji će graditi čak tri tima zadužena za specijalne efekte, Industrial Light & Magic (ILM), Weta Digital i Rodeo FX i zvučnim imenima kao glavnim zvezdama.

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone