SAMIT “WOMEN IN THE WORLD”

Inspiration // 09.10.2015.
WIWFOUNDATION_LOGO

 

Samit “The Women in the World” će se održati od 8-9. oktobra u Londonu. U saradnji  sa časopisom The New York Times, uticajne žene koje menjaju svet, aktivistkinje i mnoge druge će podeliti priče o boljem životu za žene i devojke širom sveta.

Na ovogodišnjem samitu će učestvovati internacionalna i britanska imena uključujući glumice Meryl Streep i Carey Mulligan, premijerka Škotske Nicola Sturgeon, manekenka Cara Delevingne, kraljica Rania Al Abdullah od Jordana, nemačka ministarka odbrane Dr. Ursula von der Leyen, baronesa Mary Goudie, dobitnica nobelove nagrade Leymah Gbowee, arhitektica Zaha Hadid, spisateljicaFrances Osborne, glumica Archie Panjabi, poslanica britanskom parlamenta Mhairi Black, osnivačica ‘Inspire’ Sara Khan, baronesa Valerie Amos, istoričarke Simon Schama i Amanda Foreman, režiserka Sarah Gavron, osnivačica Ženske stranke za ravnopravnost Catherine Mayeri, osnivačica organizacije „Women for Women International“ Zainab Salbi, i još mnogi drugi. Na samitu će biti predstavljena i nova Generation Girl platform koja ističe autentične glasove mladih uspešnih žena koje predstavljaju uzor devojkama širom sveta.

Women in the World je digitalna platforma sastavljena od aktivistkinja, umetnica, liderki, preduzetnica i disidentkinja. One su spasile i obogatile mnoge živote i srušile mnoge barijere u raznim oblastima. Platformu je osnovala Tina Brown u saradnji sa časopisom The New York Times i hostuje se na NYT sajtu. Na sajtu možete naći novinske tekstove, uzbudljive snimke i provokativne diskusije i predstavlja platformu za sve uticajne žene i muškarce koji ih podržavaju.

 

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone