Svetski dan džeza u Beogradu

Music // 25.04.2016.
jazz-music-festival

Na osam lokacija u Beogradu, na Svetski dan džeza, 30. aprila, održaće se „Jazz Crawl Festival“, kao inicijativa nezavisne grupe džez muzičara.

„Cilj ovog festivala je uspostavljanje muzičkog događaja koji bi slavio i promovisao džez kao živu muziku sa kojom je slušalac u neposrednom kontaktu, u njegovom prirodnom okruženju – klubu. Džez van kluba je neprirodan doživljaj muzičkog stila formiranog u živom ambijentu“, objasnio je Vladimir Protić, idejni tvorac, organizator i muzičar. Protić je primetio da poredeći sa Londonom, Beograd trenutno ima proporcionalno više aktivnih klubova, koji su koncentrisani u gradskom jezgru „kao u najbolja njujorška vremena“. Svi ljubitelji džeza moći će da uživaju u muzici i plešu sving u Kulturnom centru „Grad“ gde će se predstaviti plesne škole „Sinatra“ i „Swing The Beat“. Na Trgu Republike nastupiće „Big bend“ Radio-televizije Srbije sa Duškom Gojkovićem.

U klubu „Ulica“ puštaće se ploče džeza iz vremena SFRJ, u klubu „Lejla“ nastupaće di-džej, a najavljene su i žive svirke u klubovima „Džez bašta“, „Muha“, „Filip“, „Berliner“. U kafe-prodavnici „Metropolis“ biće organizovan celodnevni džez maraton, a posetioci će dobiti popuste na džez muzička izdanja.

Izvor: Politika

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone