TRIKOM DO JEFTINIJE AVIO KARTE

Innovation // 08.10.2015.
lucho-50

 

Većina ljudi ne zna za jednostavan trik kojim možete sniziti cenu avionske karte. Karte za određene destinacije mogu biti jeftinije zavisno od mesta sa kog ih kupujete, ili bar sa kog se čini da ih kupujete. U pitanju je balansiranje različitih stranih valuta i mesta odakle rezervišete karte u vašu korist. Neke destinacije bukirane u Americi mogu koštati $300, a kada se bukiraju u Bangkoku cena istog leta padne na $30 dolara. Mesto odakle se karta rezerviše  može da utiče na cenu bilo kog internacionalnog leta.

Postoji jednostavan način kako da “promenite” lokaciju sa koje rezervišete karte na sajtu aviokompanije kako bi prošli jeftinije. Iako se može koristiti za regularne internacionalne letove, često funkcioniše najbolje kada rezervišete domaće letove iz druge zemlje. Kada pretražujete najjeftinije letove preko sajta SkyScanner, potrebno je da u obeleženo polje upišete drugu lokaciju sa koje naručujete, a plaćanja u drugoj valuti vam može uštedeti od nekoliko dolara do nekoliko stotina dolara. Sa izvesnim podešavanjima ovo uspeva i sa ostalim internacionalnim letovima.

Ovde možete naći detaljno uputsvo o tome kako najbolje da izaberete lokaciju sa koje karte rezervišete i kako možete uspešno da završite tu transakciju.

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone