USVOJITE UNICEF LUTKU

Inspiration // 21.10.2015.
Capture

U okviru projekta Pigotta Project: Adopt a doll and save a life koji je pokrenuo UNICEF, Breakfast je u hotelu Bernardin u Portorožu, usvojio jednu lutku. Hotel Bernardin, koji je ugostio Golden Drum, već dve godine je učesnik ove globalne UNICEF-ove kampanje.

Sredstva prikupljena usvajanjem ovih lutaka koje su napravili volonteri iz Slovenije, namenjena su vakcinaciji dece u zemljama u razvoju protiv šest smrtonosnih bolesti. Ova akcija u Sloveniji je do sada pomogla da se spase životi preko 16 500 dece, u izradi ovih lutaka su učestvovala deca iz vrtića, stariji građani i članovi udruženja koja se bave rukotvorinama. Svaka lutka ima svoje ime i datum rođenja, kao i razglednicu koju možete poslati osobi koja je lutku napravila.

„Pigotta Project“ je prvi put pokrenut u jednom malom italijanskom gradu. Osmislio ga je posvećeni UNICEF volonter kao zabavan i kreativan koncept za prikupljanje sredstava za UNICEF, ali i vid edukacije dece o izazovima sa kojima se susreću deca iz zemalja u razvoju. Projekat je ubrzo postao zaštitni znak UNICEF-a. U izradi ovih lutaka učestvuju deca, stariji građani i brojni volonteri, a svaka reprezentuje jedno dete koje će dobiti potrebnu vakcinu zahvaljujući ovoj kampanju.

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone