VIS Limunada izdaje svoj prvi album

Izdvojeno Music // 11.05.2016.
VIS Limunada - promo fotografija 01

VIS Limunada plovi kroz period kasnih pedesetih i ranih šezdesetih godina XX veka. Nastupima oživljava atmosferu evropskih festivala i rivijera, ovekovečenu filmovima poput La Dolce Vita, Bonjour Tistesse i Ljubav i moda. Uzbuđenje šlager, rane rock i beat muzike prožima melodramatičnost omladinskih igranki. Kombinovanjem žanrova i pevanjem na raznim jezicima svoje muzičko opredeljene naziva Stari val. 

Cover - VIS Limunada

Prvi album sastava VIS Limunada pod nazivom Limunada donosi dvanaest numera različitih žanrova u savremenoj interpretaciji. Pored šestočlanog sastava, bazično gitarskog (dve gitare, bas gitara i bubnjevi) obogaćenog električnim orguljama i perkusijama, na albumu se pojavljuju gudački i duvački aranžmani u izvedbi gostujućih muzičara, kao i bogati vokalni aranžmani. Ljubav kao osnovna ljudska vrednost i ples kao metafora prefinjene veštine življenja, glavni su motivi ovog optimistički-kritičkog pogleda na svet, a vedrina i elegancija kosmopolitskog duha izraz su kritičkog osvrta na izazove svakodnevice.

VIS Limunada - promo fotografija 03

VIS Limunada izvodi i stvara muziku inspirisanu kosmopolitskom popularnom kulturom pedesetih i šezdesetih godina XX veka, sa posebnim osvrtom na specifičnosti jugoslovenske kulture tog perioda. Šestočlani sastav izvodi šlager, beat, soul i rock’n’roll numere u bogatim vokalno instrumentalnim aranžmanima na različitim svetskim jezicima. Na repertoaru VIS Limunade nalaze se autorske numere, autorski prepevi i savremeno aranžirane izvedbe velikih svetskih hitova.

Koncertna promocija prvog albuma zakazana je za 20. maj u klubu Elektropionir. Idealna prilika da ih čujete uživo i obezbedite primerak diska.

Facebook : VIS Limunada 

YouTube: VIS Limunada

 

 

Podeli sa prijateljima: Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone